hero
hero

Poți să folosești mașina pentru a ajunge la destinația dorită în siguranță, comod, cu economie de timp. Pe de altă parte, dacă nu conduci preventiv, poți să faci accident și să te rănești.

Același lucru este valabil și în cazul creditului, un instrument puternic, care te poate ajuta să-ți îmbunătățești viața sau îți poate cauza mari probleme financiare - în funcție de cum îl folosești.

La Banometru te ghidăm să-ți “conduci” banii preventiv și eficient, în folosul tău și al celor dragi ție.

Ești pregătit pentru credit?

Pornește pe drumul spre o mai bună sănătate financiară completând chestionarul pentru “Permisul de Credit”!

Știai că…
...apari în Biroul de Credite chiar dacă nu ai întârziat la plata creditului?
...există o sumă maximă pe care o poți împrumuta de la bancă?
...poți să economisești ani din viață prin rambursarea anticipată a datoriilor?
...dacă nu folosești cu cap cardul de cumpărături plătești una dintre cele mai mari dobânzi de pe piață?

Dacă nu, parcurge chestionarul și află mai multe!

Parcurge chestionarul

De ce să completezi chestionarul?

fig
 • Îți verifici cunoștințele despre credite, carduri și alte produse financiare. Afli informații actuale despre sistemul de acordare a împrumuturilor.
 • Vezi care sunt riscurile pe care ți le asumi când te îndatorezi și cum să le reduci sau să te protejezi de ele.
 • Dacă vrei să-ți iei un credit, afli care este cel potrivit pentru situația ta. Dobândă fixă sau dobândă variabilă? La ce să fii atent când semnezi contractul de împrumut? Ce faci dacă nu mai poți să plătești ratele sau dacă ai o poprire?
 • Descoperi ce opțiuni ai când vrei să-ți cumperi un produs pentru care nu ai bani în prezent (frigider, mașină, laptop etc.). Vezi în ce situații creditul te poate ajuta și când e de preferat să nu te îndatorezi.
 • Dacă ai deja datorii, poți economisi timp din viață și bani învățând să le gestionezi mai bine sau rambursând anticipat.
 • Poți ajuta un prieten care vrea să se împrumute sau are datorii, folosind informațiile acumulate.
 • La final, poți solicita o întâlnire gratuită cu un coach Banometru pentru a înțelege dacă ai nevoie de credit sau există soluții mai avantajoase, cum alegi opțiunea care ți se potrivește, cum faci restructurarea datoriilor și multe altele.

După completarea chestionarului vei primi o serie de email-uri în care detaliem și explicăm răspunsurile. Ca de obicei, într-un limbaj pe înțelesul tău, cu exemple și aplicații practice.

Iată ce vei afla din email-uri:

fig
 • Clarificăm termenii care apar când vorbim despre creditare, ca să înțelegi ce drepturi și obligații îți asumi prin contract.
 • Care sunt Top 5 greșeli pe care le fac românii când se împrumută.
 • Descoperitul de cont (overdraft) și cardul de credit/ cumpărături - cum funcționează, cum se calculează dobânda și în ce situații să le folosești.
 • Creditul de nevoi personale - capcană sau resursă avantajoasă?
 • Rambursarea anticipată - ce este, în ce condiții poți să apelezi la ea și cum știi dacă e o soluție bună pentru tine.
 • Creditul ipotecar și ce pași să urmezi dacă vrei să-ți cumperi o locuință.
 • Ce riști când te împrumuți? Despre sistemul de garanții și asigurări asociate creditelor.

Dacă în continuare vei avea neclarități, ne poți scrie pentru suport personalizat gratuit. Lasă datele tale aici si te contactăm.

Vreau coaching gratuit

* La Banometru nu dăm credite și nu promovăm anumite produse financiare în detrimentul altora, ci îți oferim informațiile de care ai nevoie pentru a alege soluția potrivită pentru tine, astfel încât să ajungi la un echilibru financiar. Banometru este un program gratuit de educație și sănătate financiară.

img
img

Abonează-te la newsletter-ul comunității Banometru și ai acces la informații și resurse utile, care îți îmbogățesc percepția despre bani și te ajută în viața de zi cu zi.

Introdu mai jos adresa ta de e-mail pe care o vom prelucra conform detaliilor de aici.