banner
Dacă și tu ai rate, facturi și alte cheltuieli care te îngrijorează, află că nu ești singur. Acceptă provocarea BANOMETRU: 30 de zile să îți plătești din datorii.
Noi îți arătăm cum.
Participarea la provocare este GRATUITĂ și poți câștiga un premiu de 500 RON
money
attention

Dacă și tu ai rate, facturi, împrumuturi si alte cheltuieli care te îngrijorează, află că nu ești singur.

Banometru este programul gratuit de sănătate financiară care îți oferă sprijinul unui coach financiar, acces la cursuri de educație financiară ușor de înțeles, susținerea unei comunități prietenoase ca să-ți păstrezi motivația și resurse practice pentru a ajunge la o relație echilibrată cu banii.

Rezultate înregistrate de participanții Banometru până în prezent

datorii

1.849.755 lei

datorii achitate anticipat
după intrarea în Banometru
economii

1.452.046 lei

economii realizate
după intrarea în Banometru

De ce să intri în provocare

 • Poți să scapi de (o parte din) datorii, în 30 de zile.
 • Primești resurse și informații GRATUIT ca să înveți să-ți gestionezi mai bine datoriile.
 • Treci de la teorie la practică și aplici soluțiile în viața ta.
 • Suntem alături de tine cu recomandări realiste și personalizate.
 • Te afli într-un mediu sigur, unde nu ești judecat(ă) pentru deciziile luate până acum.
 • Găsești inspirație și suport la persoane care se confruntă cu aceleași provocări ca și tine.
 • Descoperi cum să-ți organizezi mai bine banii pe termen lung, ca în viitor să eviți îndatorarea excesivă.
 • Dacă ești activ(ă) în provocare și reușești să scapi de (o parte din) datorii, te califici la o tombolă pe baza căreia vom oferi premii.
colt
Provocarea durează 30 zile
Înscrie-te la prima serie care începe pe 26 iunie
Poți participa online, indiferent de unde te afli.
calendar

Pașii provocării

pas1
Pasul 1
Completezi formularul de înscriere.
pas2
Pasul 2
Primești un email cu detalii și data primului webinar, care dă startul oficial al provocării.
pas3
Pasul 3
Vei fi adăugat(ă) pe un grup de comunicare cu puțin timp înainte de webinarul de start.
pas4
Pasul 4
Participi la primul webinar, ne cunoaștem mai bine și poți să pui întrebări despre provocare.
pas5
Pasul 5
Timp de 30 de zile, participi activ la webinariile online, rezolvi temele primite pe e-mail și pe grupul tău de lucru în ritmul tău, folosind resursele puse GRATUIT la dispoziție. Pe grup, alături de colegii de provocare și cu îndrumarea coachilor Banometru, împărtășim idei, îngrijorări, reușite, beneficiind de inspirația și motivația generate de discuții.
pas6
Pasul 6
Te eliberezi de unele datorii, iar la ultimul webinar sărbătorim succesele tuturor și extragem căștigătorii premiilor.

Ce trebuie să știi

 • În cadrul provocării NU vindem nimic și NU promovăm anumite servicii financiare sau credite. Te rugăm și pe tine să respecți acest lucru.
 • E necesar să locuiești în România.
 • Trebuie să ai peste 23 ani.
 • E necesar să AI DATORII (poate fi vorba despre rate la bănci, la IFN-uri, datorii la prieteni sau familie, restanțe la facturi sau facturi mai mari care te pun în dificultate, restanțe la plata unor impozite și taxe).
 • E necesar să ai un cont activ de WhatsApp și o adresă de e-mail pe care o verifici des.
 • Te invităm să ai o atitudine deschisă, să-i respecți pe ceilalți participanți la provocare și pe membrii echipei Banometru.
 • La finalul celor 30 zile, persoanele care fac dovada că și-au achitat o datorie de minim 500 de lei în perioada desfășurării provocării vor intra într-o tombolă. Câștigătorii tombolei, extrași prin tragere la sorți, vor primi câte un premiu în valoare de 500 RON.
 • Accesează oricând Regulamentul Provocării pentru a citi toate detaliile de organizare și participare.

Testimoniale

testimonial

Sunt Oana, am participat la provocarea Datoriilor și am decis să vă scriu impresiile mele pentru a putea ajuta și alți viitori participanți.

Oh, fiecare din noi cred că are datorii, mai mici, mai mari, cu mai multă încărcătură sau cu mai puțină. Pentru mine, faptul că aveam multe credite era un stres… Unul mare… Așa că atunci când am văzut lansarea am zis că acum este momentul să acționez. Curiozitatea despre ceea ce aș putea face pentru mine și dorința de a mai renunța la datorii a fost decisivă.

Echipa este mega wow. Sunt prezenți pentru orice, sfaturi, susținere, ajutor efectiv la orice situație apărută.

În cadrul provocării am învățat să gestionez datoriile și banii. De la a le pune pe hârtie și a avea o privire clară și sinceră asupra acestora, cât și despre ce pot face pentru a produce bani suplimentari ca aceștia să stingă/ reducă o datorie.

Recomand tuturor această Provocare, oricât de puține datorii aveți sau oricât de multe! E wow să știi că ești susținut de echipă și, bineînțeles, de colegii de provocare. Mult succes în reducerea datoriilor!

Oana

stars
testimonial

M-am înscris la provocarea Banometru pentru că e o provocare pentru mine să-mi respect bugetul stabilit. Mi-a stârnit curiozitatea acest format și m-am gândit că pot afla lucruri noi, așa că de ce să nu mă înscriu?

A fost foarte interesantă perspectiva calculării orelor din viață muncite pentru a stabili dacă merită să cumpar un lucru scump sau nu (adică dacă merită să muncesc un anumit număr de ore pentru a-mi cumpăra acel lucru).

Pentru a-mi plăti datoriile am făcut mai mulți bani (mai mulți decât mi-am propus inițial, dar intenția funcționează de fiecare dată când cred în ea). Eu lucrez de acasă de mai bine de 3 ani și am clienți formați pe ceea ce vând. Scutesc deja bani când mă vopsesc acasă, aveam implementate zile fără cheltuieli, căutăm să gătim acasă cât mai mult și comandam foarte rar mâncare.

Ce am reușit să mai fac pe lângă bugetul lunar a fost buget săptămânal, apoi zilnic. Cel zilnic m-a ajutat cel mai mult, pentru că dacă sunt cheltuieli mai multe într-o săptămână împart banii rămași la numărul de zile și am reușit să îl respect pe cel zilnic, ba chiar am avut zile când am cheltuit mai puțin.

Uneori, o altă perspectivă asupra lucrurilor determină schimbări în stilul de viață al cuiva și exact la asta m-a ajutat provocarea. ❤️

Laura

stars
testimonial

Mă numesc Mariana Vasile și vreau să vă vorbesc despre experiența mea în noul proiect realizat de echipa Banometru - Provocarea Datoriilor. Prin acest proiect, cei de la Banometru continuă să ne ofere informații de calitate în mod gratuit, astfel încât noi să putem trece peste provocările financiare.

Ce m-a făcut să particip? Știam de Banometru, citeam mult, dar nu puneam nimic în practică. Când am văzut anunțul, am zis că e cazul să trec de la teorie la acțiune, mai ales că datoriile mele creșteau amețitor.

Întâlnirile și interacțiunea cu echipa Banometru și colegii de provocare au decurs natural și, pe lângă toate informațiile legate de finanțe, bugete și datorii, exemple și exerciții, am vorbit deschis cu toții, am împărtășit probleme și rezolvări. Principalele mele probleme erau legate de cheltuielile impulsive și mâncatul în oraș foarte des.

În urma exercițiilor și a marelui AHA (totul depinde de mine) am reușit să am foarte multe zile fără cheltuieli impulsive (am în minte întrebarea "E nevoie sau dorință?") și să fac mâncare acasă. Am mai învățat că e bine ca obiectivele mari să le spargem în "1000" de obiective mici și ușor de realizat, pentru a nu ne simții copleșiți și a renunța. Totul a fost super!

Și, la final, am avut cea mai mare surpriză. A fost o tombolă cu 2 premii de 500 lei și am câștigat unul dintre ele!

Astfel am zis DA unei provocări, am obținut informații de calitate în mod gratuit, am învățat și am fost și plătită! Așa că e o mare oportunitate să participi, să-ți dai voie să înveți. Mulțumesc, Banometru!

Mariana Vasile

stars
testimonial

M-am înscris în Provocare pentru că am rămas cu datorii pe 5 ani de peste 170.000 ron și încă un credit ipotecar pe 20 de ani de 95.000, așa că aveam nevoie de tot ajutorul pe care îl puteam primi. Nu a fost neapărat un "NU POT", cât “Va fi foarte greu să plătesc acești bani... pentru că vreau să îi plătesc. După 2 săptămâni de provocare, în care am avut un declic, împreună cu alte lucruri care s-au întâmplat în viața mea, am ajuns la concluzia că nu trebuie să fie greu să plătesc aceste datorii.

În aceste săptămâni am început să gătesc mai mult și să îmi reduc și mai mult bugetul de cumpărături de mâncare. Mi-am pus toate datoriile pe hârtie, după mulți ani - și am văzut exact în ce punct sunt și ce îmi permit.

Mă bucur ca am luat parte în acest proiect scurt, care m-a adus alături de foarte mulți oameni de calitate. Mulțumesc, echipa Banometru! <3

Dia

stars
testimonial

Am participat la Provocarea Datoriilor și am reușit să îmi închid un credit de nevoi personale cu ajutorul trainerului și al colegilor. M-a ajutat foarte mult structura provocării, faptul că am interacționat des cu colegii și mai ales cu persoana desemnată să îmi fie coleg de provocare.

În toată perioada am aflat de la trainer și colegi foarte multe informații și mi-au venit multe idei de multiplicare a veniturilor. De asemenea, am devenit mai cumpătată și am învățat să îmi fac niște bugete mai clare pe baza celor oferite de Banometru. Recomand cu toată încrederea participarea la programele Banometru!

Cristina

stars
testimonial

M-am înscris la provocarea datoriilor Banometru pentru că simțeam nevoia de puțină organizare, dar și motivație, întrucât mi-am setat să îmi închid creditul de la mașină până pe 10.10.2024 (cu un an mai devreme). 😎 Înainte de provocare știam ce obiectiv am, dar nu aveam instrumentele necesare sau claritate cum exact să o fac, ce strategie să folosesc să mă încadrez în termenul pe care mi l-am stabilit.

Simulatorul de alegeri de pe site-ul Banomentru este efectiv genial! Nu doar că îți calculează la virgulă sumele pe care să le rambursezi, dar îți și dă un boost de motivație când vezi cât de repede poți "scăpa", de fapt, din regatul datoriilor! 😁

Datorită provocării mi-am demonstrat că pot să am zile cu zero cheltuieli, că pot merge mai mult cu transportul în comun, că pot obține venituri din alte surse, la care nici nu mă gândisem până atunci! Iar lucrul de care sunt cel mai mândră este că am renunțat la abonamentul de cablu pe care îl plăteam degeaba de 5 ani (îmi ziceam ca nu e mare lucru, doar 30 lei/ lună) și mi-am optimizat factura de telefonie mobilă.

Ce am apreciat a fost suportul constant din partea moderatorilor, promptitudinea cu care primeam răspunsuri la întrebări, dar și partea de mentorship. Partener de succes mi-a fost chiar Cornel, lucru care m-a motivat și mai tare. 😁

De asemenea, am avut niște super colegi de provocare, cărora le mulțumesc pentru suport și faptul că au împărtășit din experiențele lor.

Oana

stars
Un proiect marca