Anti-fraudă

Hoții nu fură doar din buzunare, ci și din online. Acum ești online, deci poți fi ținta fraudelor digitale.

Dacă urmărești Banometru pe Instagram,Facebook vrem să te atenționăm că a apărut o dublură a contului nostru, care ne copiază conținutul. Dublura are același logo, aceeași descriere în bio și aceleași postări recente ca ale contului Banometru. Te rugăm să NU dai follow și să NU răspunzi la eventuale mesaje primite de la contul fals, care este : banometru_
Ne ajută să dai Report la una din postările contului respectiv și apoi să-l blochezi, astfel încât să nu mai inducă în eroare utilizatorii.

Avem un singur cont de Instagram: instagram.com/banometru

Profilul oficial facebook Banometru este acesta: https://www.facebook.com/banometru

Îți reamintim că dacă te-ai înscris la evenimentele, cursurile sau sesiunile de coaching financiar Banometru, te contactăm pe telefon/ e-mail pentru a stabili detalii. NU îți vom cere niciodată informații financiare sau datele cardului pentru investiții, tranzacții, credite, criptomonede sau pentru metode rapide de îmbogățire! NU îți vom vinde niciodată produse sau servicii financiare.

De asemenea, nu iti trimitem mesaje cu coduri, sau linkuri de plata sau linkuri directe de autentificare pe platformele noastre. Cel mai adesea, impostorii pretind că sunt o persoană/ o instituție cunoscută și conving oamenii să le furnizeze informații personale sau financiare (datele cardului, documente, acte de identitate) ori să dea click pe diferite link-uri.

Consecința? Poți să rămâi direct fără bani pe card și/ sau să ți se blocheze accesul la conturile tale de social media/ e-mail/ alte conturi unde ai acces, urmând ca impostorii să trimită mesaje prietenilor tăi în același scop final de a fura bani sau alte informații.

Există foarte multe metode de fraudare și mereu apar altele noi, așa că e important să fii atent(ă) când te afli online. Poate cel mai cunoscut este phishing-ul, adică primești un e-mail aparent de încredere care îți solicită date confidențiale. Ulterior, acestea vor fi folosite pentru a-ți goli conturile bancare sau a înșela alte persoane.

Atenție!

  • Nu da clik pe link-uri suspecte primite pe e-mail sau pe rețelele sociale, chiar dacă sunt (sau par) de la prieteni. Verifică înainte la telefon sau față în față cu persoanele respective. Mai bine să fii precaut(ă) decât să-ți pară rău apoi.
  • Adesea, mesajele/ e-mail-urile frauduloase au litere lipsă, exprimări ciudate sau generale („Stimate client”), greșeli gramaticale sau transmit urgență. Adresa de e-mail a expeditorului este un alt semnal de alarmă, așa că verifică întotdeauna forma ei și asigură-te că este cea corectă, comparând-o cu cea de pe site-ul oficial.
  • Când sună prea frumos ca să fie adevărat, cel mai probabil nici nu e. Moștenirile de la necunoscuți, ofertele de nerefuzat, câștigurile ușoare și profiturile garantate sunt semnul unei tentative de fraudă.
  • Raportează sau blochează conturile de social media frauduloase și anunță conturile reale de această problemă, folosind altă cale de contact.
img
img

Abonează-te la newsletter-ul comunității Banometru și ai acces la informații și resurse utile, care îți îmbogățesc percepția despre bani și te ajută în viața de zi cu zi.

Introdu mai jos adresa ta de e-mail pe care o vom prelucra conform detaliilor de aici.