ico-banometru-orange

Despre Banometru

Banometru este programul gratuit care îți oferă sprijinul unui coach financiar pentru a crea și urma un plan potrivit ție. În plus, ai acces la cursuri de educație financiară ușor de înțeles, susținerea unei comunități prietenoase ca să-ți păstrezi motivația și resurse practice pentru a ajunge la o relație echilibrată cu banii.

Educație financiară practică și pe înțelesul tău

Dacă simți că ai putea lua decizii mai bune cu banii tăi, suntem aici pentru a te sprijini. Te ghidăm cu profesionalism dar și cu prietenie, fără să judecăm deciziile pe care le-ai luat în trecut. Știm că poate fi dificil să faci față unei stări de vulnerabilitate financiară, pentru că și unii dintre noi am trecut prin aceleași dificultăți.

De aceea, ne oferim să îți fim parteneri pe drumul către sănătate financiară, să îți oferim sfaturi și soluții concrete, și să creăm, împreună, un plan de acțiune adaptat situației și obiectivelor tale.

Toate informațiile pe care alegi să ni le dai în cadrul cursurilor sau sesiunilor de coaching financiar sunt în deplină siguranță. Respectăm pe deplin confidențialitatea datelor tale.

De asemenea, coachii independenți cu care lucrezi nu îți vor promova produse sau servicii financiare. Prioritatea noastră este ca tu sa înveți să faci alegerile potrivite pentru tine când vine vorba de economisire, buget, cheltuieli și venituri.

La Banometru îți oferim următoarele:
 • Informații despre ce înseamnă educație financiară și definirea conceptelor de bază și a principiilor care guvernează banii.
 • Claritate în relația cu finanțele tale personale – cum sunt legați banii de viața ta?
 • Înțelegere fără judecată - îți explorezi principiile care îți guvernează viața financiară și consecințele acțiunilor tale.
 • Sprijin - te susținem în crearea unui plan personal de atingere a obiectivului financiar dorit, prin identificarea situației actuale și a problemei, conștientizarea opțiunilor și alegerea unei opțiuni pe care o consideri ca viabilă. Îți suntem alături ca partener de drum înspre atingerea obiectivului!
 • Aplicabilitate - Aplici în viața ta informațiile învățate, personalizat pentru situația proprie.
Te ajutăm să găsești răspuns la multe întrebări
despre finanțe, printre care:
 • Cum fac să-mi ajungă banii?
 • Cum să câștig mai mulți bani?
 • Cum să-mi administrez banii?
 • Cum să cheltui mai puțin?
 • Cum să nu mai dau banii pe lucruri inutile?
 • Cum sa fac economii?
 • Cât și în ce instrumente să economisesc?
 • Să iau sau nu credit acum?
 • Cum să iau un credit?
 • Cum să refinanțez creditele pe care le-am luat?
 • M-au executat pentru un credit de nevoi personale – ce să fac?
 • În ce să investesc și cum încep?
Ce NU este Banometru

Nu dăm credite și nu promovăm anumite produse financiare în detrimentul altora, ci îți oferim informațiile de care ai nevoie pentru a alege soluția potrivită pentru tine, astfel încât să ajungi la un echilibru financiar.

Nu dăm sfaturi sau rețete generale, deoarece situația fiecăruia este unică. Te susținem în schimb cu resurse și sesiuni personalizate de coaching financiar pentru ca tu să descoperi ce funcționează în cazul tău.

ico-banometru-orange

Rezultate Banometru

Până acum am ajuns cu inițiativa noastră pentru educație financiară la persoane din toată țara:

persoane
21.793
persoane s-au înscris pentru a accesa cursurile noastre
atelier
389
ateliere, webinarii și live-uri
coach
3.712
beneficiari de coaching individual
medalie_2020
2020 distincția GOLD la categoria Educație Financiară din cadrul Community Index, primul și singurul index pentru programe și proiecte de investiții comunitare din România.
medalie_2020
2021 distincția GOLD la categoria Educație Financiară din cadrul Community Index, primul și singurul index pentru programe și proiecte de investiții comunitare din România.
 • 89% dintre beneficiarii întâlnirilor de coaching 1 la 1 au redus gradul de vulnerabilitate financiară comparativ cu cel de dinaintea implicării în program
 • După participarea la Banometru, 83% dintre participanți spun că iau decizii financiare mai bune ca înainte.
 • 78% dintre participanții la programul Banometru au fost la prima lor experiență de educație financiară.
 • La un an după intrarea în program, 98% dintre persoane își păstrează activ comportamentul de a se educa financiar (cărți, articole, urmărire de cursuri de educație financiară).
rezultatele 2022
Vezi video cu rezultatele 2022
rezultatele 2021
Vezi video cu rezultatele 2021
ico-banometru-orange

Despre noi

Cristina Diaconescu
Cristina Diaconescu
Elena Dobre
Elena Dobre
Gina Burlacu
Gina Burlacu
Sergiu Vlăsceanu
Sergiu Vlăsceanu
Silvia Mișu
Silvia Mișu
Traian Moldoveanu
Traian Moldoveanu
Corneliu Ionescu
Corneliu Ionescu
Ina Custură
Ina Custură
Carmen Mițicuș
Carmen Mițicuș
Carmen Costescu
Carmen Costescu
Teodor-Florin Stoica
Teodor-Florin Stoica
ico-banometru-orange

Parteneri

AEVR (Asociația Educație pentru Viața Reală)

Organizație non-profit înființată în 2013, dedicată persoanelor care vor să aibă o relație mai bună cu banii și să trăiască o viață prosperă, cu sens. Construim o comunitate în care fiecare participant se bucură de susținere pentru dezvoltarea sa și a visurilor sale. Prin programele noastre îți oferim suport ca să-ți iei visurile în propriile mâini. Pentru o viață prosperă, trăită conștient.

Te așteptăm în comunitatea noastră! 

ARC (Asociația pentru Relații Comunitare)

Din 2001 susținem și dezvoltăm comportamentul filantropic în societatea românească, având convingerea că filantropia este unul din modurile prin care putem întări și dezvolta comunitățile noastre. În jurul nostru sunt foarte mulți oameni care fac bine cu cap și inimă, iar pentru ei ne-am asumat misiunea de a dezvolta o infrastructură pentru filantropie, pe care să poată construi. Astfel, le oferim lor, liderilor informali, companiilor și ONG-urilor o platformă, unde să se poată întâlni, să lucreze și să producă o schimbare pozitivă, pe termen lung. 

ING

ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională de origine olandeză care oferă servicii bancare și de management al activelor pentru clienți individuali, companii și instituții din peste 40 de țări din Europa, America de Nord, America Latină, Asia și Australia.

ING Bank este prima instituție financiară internațională care a deschis o sucursală în România după 1989, în prezent deținând o poziție solidă pe piața locală. S-a lansat in 1994, ca bancă de nișă, de Corporate și Investment Banking, dar s-a dezvoltat într-un ritm susținut, prin creștere organică, iar astăzi este o bancă universală care oferă o paleta completă de produse și servicii tuturor categoriilor de clienți.

ING Bank România funcționează ca o bancă universală, servind toate categoriile de clienți prin cele trei divizii specializate: Wholesale Banking, Mid Corporate și Retail Banking.

ico-banometru-orange

Documentare video

img
img

Abonează-te la newsletter-ul comunității Banometru și ai acces la informații și resurse utile, care îți îmbogățesc percepția despre bani și te ajută în viața de zi cu zi.

Introdu mai jos adresa ta de e-mail pe care o vom prelucra conform detaliilor de aici.