ico-banometru-orange

Despre Banometru

Banometru este programul gratuit care îți oferă sprijinul unui coach financiar pentru a crea și urma un plan potrivit ție. În plus, ai acces la cursuri ușor de înțeles, susținerea unei comunități prietenoase ca să-ți păstrezi motivația și resurse practice pentru a ajunge la o relație echilibrată cu banii.

Dacă simți că ai putea lua decizii mai bune cu banii tăi, suntem aici pentru a te sprijini. Te ghidăm cu profesionalism dar și cu prietenie, fără să judecăm deciziile pe care le-ai luat în trecut. Știm că poate fi dificil să faci față unei stări de vulnerabilitate financiară, pentru că și unii dintre noi am trecut prin aceleași dificultăți.

De aceea, ne oferim să îți fim parteneri pe drumul către sănătate financiară, să îți oferim sfaturi și soluții concrete, și să creăm, împreună, un plan de acțiune adaptat situației și obiectivelor tale.

Toate informațiile pe care alegi să ni le dai în cadrul cursurilor sau sesiunilor de coaching sunt în deplină siguranță. Respectăm pe deplin confidențialitatea datelor tale.

De asemenea, coachii independenți cu care lucrezi nu îți vor promova produse sau servicii financiare, prioritatea noastră este ca tu sa înveți să faci alegerile potrivite pentru tine.

La Banometru îți oferim următoarele:
 • Informații despre ce înseamnă educație financiară și definirea conceptelor de bază și a principiilor care guvernează banii.
 • Claritate în relația cu finanțele tale personale – cum sunt legați banii de viața ta?
 • Înțelegere fără judecată - îți explorezi principiile care îți guvernează viața financiară și consecințele acțiunilor tale.
 • Sprijin - te susținem în crearea unui plan personal de atingere a obiectivului financiar dorit, prin identificarea situației actuale și a problemei, conștientizarea opțiunilor și alegerea unei opțiuni pe care o consideri ca viabilă. Îți suntem alături ca partener de drum înspre atingerea obiectivului!
 • Aplicabilitate - Aplici în viața ta informațiile învățate, personalizat pentru situația proprie.
Te ajutăm să găsești răspuns la multe întrebări
despre finanțe, printre care:
 • Cum fac să-mi ajungă banii?
 • Cum să câștig mai mulți bani?
 • Cum să-mi administrez banii?
 • Cum să cheltui mai puțin?
 • Cum să nu mai dau banii pe lucruri inutile?
 • Cum sa fac economii?
 • Cât și în ce instrumente să economisesc?
 • Să iau sau nu credit acum?
 • Cum să iau un credit?
 • Cum să refinanțez creditele pe care le-am luat?
 • M-au executat pentru un credit de nevoi personale – ce să fac?
 • În ce să investesc și cum încep?
Ce NU este Banometru

Nu dăm credite și nu promovăm anumite produse financiare în detrimentul altora, ci îți oferim informațiile de care ai nevoie pentru a alege soluția potrivită pentru tine, astfel încât să ajungi la un echilibru financiar.

Nu dăm sfaturi sau rețete generale, deoarece situația fiecăruia este unică. Te susținem în schimb cu resurse și sesiuni personalizate de coaching pentru ca tu să descoperi ce funcționează în cazul tău.

ico-banometru-orange

Rezultate Banometru

Până acum am ajuns cu inițiativa noastră pentru sănătate financiară la persoane din toată țara:

persoane
14.500
înscrieri
atelier
340
ateliere și webinarii
coach
2.060
beneficiari de coaching 1 la 1
 • 89% dintre beneficiarii întâlnirilor de coaching 1 la 1 au redus gradul de vulnerabilitate financiară comparativ cu cel de dinaintea implicării în program
 • După participarea la Banometru, 83% dintre participanți spun că iau decizii financiare mai bune ca înainte.
 • 78% dintre participanții la programul Banometru au fost la prima lor experiență de educație financiară.
 • La un an după intrarea în program, 98% dintre persoane își păstrează activ comportamentul de a se educa financiar (cărți, articole, urmărire de cursuri/site-uri de educație financiară).
 • Aici găsești raportul Banometru 2021
rezultatele 2021
Vezi video cu rezultatele 2021
ico-banometru-orange

Despre noi

Cristina Diaconescu
Cristina Diaconescu
Elena Dobre
Elena Dobre
Gina Burlacu
Gina Burlacu
Sergiu Vlăsceanu
Sergiu Vlăsceanu
Silvia Mișu
Silvia Mișu
Traian Moldoveanu
Traian Moldoveanu
Corneliu Ionescu
Corneliu Ionescu
Ina Custură
Ina Custură
ico-banometru-orange

Parteneri

Asociația pentru Relații Comunitare (ARC)

Fiecare comunitate are nevoie de un liant. De 14 ani încercăm să oferim premizele unor perspective comune prin care oamenii, companiile și ONG-urile să-și unească forțele pentru schimbare. Ceea ce căutăm este impactul pozitiv, de aceea punem accent pe educare, pe oferirea unor mecanisme de sprijin. Ne dorim ca prin proiectele noastre, fiecare să descopere cum să evalueze nevoia cu care se confruntă, unde să își caute resursele și cum să acționeze cât mai eficient.
Website: www.arcromania.ro

ING Bank România

Misiunea ING este de a-i susține pe oameni să fie cu un pas înainte, în viață și în afaceri. Aceasta se traduce într-o politică responsabilă în ceea ce privește sfătuirea clienților noștri, precum și în proiecte de responsabilitate socială ca Banometru. Credem că atunci când suntem sănătoși financiar ne putem bucura zi de zi de ceea ce contează cu adevărat pentru noi și putem face față mai bine perioadelor dificile din viețile noastre.
Website: www.ing.ro

Asociația Educație pentru Viața Reală
Sunt aspecte importante din viața noastră pe care educația primită la școală le acoperă insuficient sau deloc, printre care: cum să ne producem, administrăm, economisim, împrumutăm și investim banii pentru a trăi o viață împlinită și cu sens, într-o lume sustenabilă și durabilă. De această parte ne ocupăm noi. Cum? Facem educație financiară printr-o metodologie bine definită, având la bază principiile analizei existențiale, și suntem alături de cei care vor să-și îmbunătățească viața prin coaching financiar.
Website: www.aevr.ro

ico-banometru-orange

Documentare video