Comunitate

Grupul tău de suport

Ești invitat(ă) în Comunitatea Banometru - Sprijin pentru Sănătate Financiară,
pentru a continua și a dezvolta obiceiurile financiare bune și (mai) sănătoase!

img

În acest grup de Facebook poți face schimb de recomandări cu ceilalți membri, poți pune întrebări, găsești inspirație și motivație pentru provocările pe care le întâlnești în călătoria ta financiară și ai acces la resurse suplimentare pentru dezvoltarea ta personală – webinare, titluri de cărți, articole, invitatul lunii, programe de lucru în echipă etc.

Suntem deja peste 9K membri, iar zilnic ni se alătură tot mai mulți oameni noi!

Aici găsești motivația suplimentară pentru a trece de la „a ști” la „a face” și pentru a aplica mai ușor și practic informațiile despre bani în viața ta de zi cu zi. Alături de alte persoane cu aceleași preocupări legate de creșterea personală și financiară, îți va fi mai ușor să te ții de obiectivele financiare pe care ți le-ai propus!

img
9k+
membri
img
50+
webinare
și LIVEuri
img
15k+
abonați la
newsletter
img
30+
provocări
lunare

Întâlniri de comunitate

Pe lângă discuțiile dezvoltate în jurul întrebărilor deschise despre bani și relația noastră cu ei, la care contribuim cu toții cu multă deschidere, organizăm cel puțin o dată pe lună și evenimente online sub formă de LIVEuri și webinare.

Acestea sunt Întâlnirile de Comunitate în care ne conectăm, povestim și ne inspirăm din experiențele personale ale invitaților - atât din echipa Banometru, cât și prieteni care ne susțin proiectul. Iar dacă la rândul tău ai sugestii de subiecte pe care ai vrea să le abordăm, scrie-ne pe oana@banometru.ro. Sau poate vrei chiar tu să fii prezentator/oare în cadrul întâlnirilor de comunitate! În cazul acesta, înscrie-te aici și te vom contacta pentru un interviu în care să ne cunoaștem mai bine.

Ca să-ți faci o idee mai clară, iată câteva dintre temele pe care le-am explorat până acum:

Cum să alegi
asigurarea potrivită
pentru tine

img

Ce sunt datoriile
și cum să le folosești
în mod inteligent

img

Arta de a cheltui bani

img

Banii si dragostea,
un cuplu de success

img

Cum gestionam
crizele in cuplu si
familie

img

Cum separi
finanțele firmei
de cele personale

img

Cum să-ți crești
veniturile

img

Și multe altele.

Descoperă aici

Echipa Comunității

Isabela Neague

Community Curator
and Moderator

Isabela Neague

Community Curator
and Moderator

Om de comunicare, cu drag de conversație și creație, Isabela pune la cale idei și conținut pentru comunitatea Bano din vara lui 2022. Când nu creează, moderează și contribuie la creșterea interacțiunii dintre cei peste 9k membri.

Dincolo de asta, Isabela a pășit de anul trecut pe drumul freelancing-ului, fiind foarte conectată la oportunități europene, experiențe de formare și marketing 360.

Andra Calenic

Community Content
Writer

Andra Calenic

Community Content
Writer

Cu pasiune pentru claritate, Andra scrie newsletterele Banometru și articole pe blog, creează conținut pentru paginile noastre de Facebook & LinkedIn, broșuri, rapoarte și alte materiale. Este Content Writer freelancer din 2014 și lucrează pentru clienți din domenii diverse.

În timpul liber scrie pe blogul personal www.zambetsisanatate.ro despre experiențe faine și idei pentru o stare de bine. Din ziua ei ideală nu lipsesc alergarea în aer liber și o cană mare cu ceai, plus timp de visat cu ochii deschiși.

În plus, îți oferim provocări lunare.
Provocarea lunară este menită să stimuleze deprinderea unor obiceiuri financiare sănătoase, de economisire sau reducere a cheltuielilor. Iată câteva exemple:

img

Mai puțin cu 50 de lei

img

Cumpără local

img

Ce obicei sau lucru mărunt faci zilnic ca să-ți administrezi corect banii?

img

Sintetizează într-o frază valoarea pe care o oferi tu la nivel profesional și abilitățile care te ajută să faci venituri.

img

Identifica 3 idei prin care să obții venituri suplimentare și să pui cel puțin una în practică.

img

Fă o listă cu 10 ingrediente care să-ți asigure mesele pe o săptămână.

Iar lista continuă…

img
img

Alătură-te și tu pentru a te antrena lună de lună alături de noi.

Abonează-te la newsletter-ul nostru.

Parteneri de succes

img

Cum se desfășoară?

img

Îți setezi un
obiectiv financiar

img

Ceri tipul de sprijin de care ai nevoie: claritate, disciplină, susținere etc.

img

Îți alegi un partener de drum dintre membrii comunității înscriși la ediția în curs

img

Ai la dispoziție 2 luni de zile pentru lucru individual, în pereche și la nivel de grup

img

Sărbătorești progresul făcut!

img

Participi la întâlnirile de grup: 5 întâlniri odată la 2 săptămâni

Împreună am susținut peste

img
120
Absolvenți, împrieteniți
cu propriile obiective
img
16
Ediții, a câte
2 luni fiecare
img
80
Ședințe de
coaching de grup

Fii și tu partener de succes

În cadrul Comunității se desfășoară și programul “Parteneri de succes”: se formează perechi constituite din membri ai comunității, care își setează un obiectiv financiar individual pe care să lucreze timp de 2 luni. În aceste 2 luni, au loc întâlniri de grup o dată la 2 săptămâni, unde se discută progresul realizat, provocările întâlnite pe parcurs și se oferă soluții practice sau sprijin din partea grupului. Între timp, partenerilor li se recomandă să se întâlnească/ audă cel puțin 1 dată pe săptămână, pentru a progresa spre obiectivul ales.

În 2020 au avut loc 3 ediții “Parteneri de succes”, iar programul continuă. Iată câteva impresii de la participanții de până acum:

Andreea-Georgiana Vechiu

După ce am participat la programul Parteneri de Succes pot spune că: 

  • sănătatea financiară este la fel de importantă precum sănătatea fizică și sănătatea mentală; 
  • timpul meu este prețios și am ales să îl valorific; 
  • coachingul financiar este cea mai rapidă și de încredere cale către îndeplinirea tuturor obiectivelor mele financiare; 
  • alături de un “partener de succes” orice obiectiv este mai ușor și mai rapid de îndeplinit; 
  • ești motivat, susținut și încurajat de un grup dinamic de “parteneri de succes”; 
  • calcularea unui buget devine o sarcină ușoară și recurentă; 
  • orice pas mărunt este sărbătorit pentru că asta înseamnă evoluție; 
  • gândirea antreprenorială este molipsitoare; 
  • la final de program realizezi că ai îndeplinit și extra obiective, că ai mai mulți prieteni și multe proiecte/ colaborări în care te poți implica activ;
  • și în cazul sănătății financiare este mai ușor să previi decât să vindeci. Coaching financiar (gratuit) + Parteneri de Succes (gratuit) = Câștig de sănătate financiară pe termen lung. 

Sunt fericită, recunoscătoare și vă mulțumesc că existați! Sunt mândră să fac parte din această comunitate de profesioniști și oameni autentici. 

Cristina Diaconescu

Pentru mine, PARTENERI DE SUCCES înseamnă SUSȚINERE ȘI EVOLUȚIE. A fost cea mai rapidă, faină și eficientă metodă de a-mi atinge obiectivele, de a crește și, în același timp, să ajut și pe altcineva să crească. Mi-a plăcut atât de tare, încât am participat la trei ediții și de absolut fiecare dată a fost uimitor! 

Oameni faini, s-au legat proiecte, prietenii și colaborări, mult peste obiectivele stabilite inițial și mai ales, am căpătat încredere în oameni (MARE lucru să poți face asta în zilele noastre). Iar în afară de obiectivele financiare, un mare plus pentru mine este dezvoltarea mea personală.  

Marius Tudor

Banometru este un program gândit pentru omul din spatele banilor, dar care aduce omul în fața banilor. Este despre procesul personal de creștere al fiecăruia, care scoate la lumină abilități specifice fiecărei persoane de a atrage resurse financiare, nu ca un scop în sine, ci ca un rezultat natural.

Andreea Denisa Bucuroaia

Ce reprezintă pentru mine PARTENERI DE SUCCES? Aș putea spune că în acest moment, un stil de viață! De ce? Pentru că am descoperit relații interumane de calitate, ecologice. Relații ce mi-au devenit exemplu. Datorită acestui program (prin intermediul oamenilor), am descoperit valoarea muncii mele, am primit sprijinul necesar de a evolua profesional, dar mai ales personal. Pentru mine acestea sunt priceless. 

Mintea mea a devenit business-oriented, ceea ce îmi oferă o altă perspectivă, mult mai clară. Am învățat să folosesc constructiv întrebarea “De ce?”. Mă simt în siguranță deoarece știu că voi găsi rezolvări la situațiile complicate. Am înțeles că nu pot avea eu toate răspunsurile și nu este o rușine în asta. Am înțeles că sprijinindu-ne este mult mai ușor drumul către ce ne dorim. Am trăit, simțit și apreciat asta. Am legat prietenii dragi mie, am evoluat, m-am descoperit, am înțeles de ce este important să mă prețuiesc.  

Mulțumesc pentru noua mea viață! 

Sergiu Vlăsceanu

De fiecare dată când ai o dilemă, un partener te poate sprijini! În Parteneri de Succes am găsit o persoană (și un grup) care să mă ajute cu clarificări, ghidare, idei, resurse. De fiecare dată când mă blocam undeva, ei erau acolo pentru mine. Oricât de grea ar fi provocarea, unde-s mulți puterea crește. Și chiar poți vedea cum îți atingi obiectivele în mod real + face pași către acestea pe durata programului. 

Adrian Mitran

Programul “Parteneri de Success” m-a ajutat să descopăr lucruri noi despre mine în ceea ce privește viața financiară, să conștientizez ce importanță are bugetarea lunară asupra deprinderilor financiare și, ca un bonus, să încep să lucrez la îmbunătățirea situației mele financiare (rambursare credite, limitare cheltuieli emoționale, economisire)

Eugen Poesina

Unele persoane au nevoie de o îndrumare, altele, de o încurajare. În acest program le găsești pe amândouă și ai șansa să-ți faci prieteni noi.

img
img

Abonează-te la newsletter-ul comunității Banometru și ai acces la informații și resurse utile, care îți îmbogățesc percepția despre bani și te ajută în viața de zi cu zi.

Introdu mai jos adresa ta de e-mail pe care o vom prelucra conform detaliilor de aici.