Schimbarile fiscale din 2024. Cum sa iau decizii mai bune pentru afacerea mea

Anul 2024 a adus noi schimbări fiscale pentru freelancerii care operează ca PFA, precum și pentru antreprenorii care conduc întreprinderi mici și mijlocii.
Dacă lucrezi pe cont propriu ca freelancer, ești antreprenor sau intenționezi să faci acest pas și vrei să-ți clarifici noile schimbări fiscale și cum îți vor influența afacerea, te așteptăm miercuri, 21 februarie, de la ora 18:30, la o întâlnire LIVE cu Anne Fabian de la SOLO, găzduită de Silvia Mișu, coach Banometru și Director de dezvoltare Asociația Educație pentru Viața Reală.
 
Alături de Anne, co-fondator SOLO, vom vorbi despre cum putem să navigăm cu succes prin aceste vremuri provocatoare, cum putem transforma provocările în oportunități și ce soluții avem pentru a ne adapta cât mai profitabil afacerea.
 

Vom discuta despre:

 • Ce schimbări fiscale intră în vigoare în 2024 și cum vor influența ele activitatea antreprenorilor și a freelancerilor
 • Cum se pot pregăti antreprenorii și freelancerii pentru modificările fiscale
  SRL vs. PFA.
 • Care sunt avantajele și dezavantajele fiecărei forme legale
 • Impozit pe profit vs. Impozit pe venit.
 • Când este benefică fiecare opțiune
  Schimbarea formei legale. De la PFA la SRL sau invers
 • E-factura
 • Strategii fiscale pentru 2024
 
Despre SOLO
SOLO e un contabil digital prietenos care se ocupă de tot ce ține de administrarea unui PFA, de la înființare și găzduirea sediului, până la facturare și transmitere în SPV, contabilitate și depunerea tuturor declarațiilor. Lansat la finalul lui 2021, start-up-ul oferă o soluție simplă, rapidă și ușor de înțeles pentru oricine are sau se gândește să lucreze pe cont propriu. În prezent, peste 8.500 de freelanceri, programatori, creativi, medici, consultanți, livratori sau șoferi de ride sharing folosesc platforma SOLO.
 
Despre Banometru
Banometru este programul gratuit care îți oferă sprijinul unui coach financiar pentru a crea și urma un plan potrivit ție. În plus, ai acces la cursuri de educație financiară ușor de înțeles, susținerea unei comunități prietenoase ca să-ți păstrezi motivația și resurse practice pentru a ajunge la o relație echilibrată cu banii. Este un program implementat de AEVR (Asociația Educație pentru Viața Reală) și ING BANK România.
Dă mai departe tuturor celor cărora consideri că le-ar fi de folos aceste informații!
Te așteptăm alături de noi, iar între timp spune-ne în comentarii ce întrebări ai pentru invitata noastră.
img
img

Abonează-te la newsletter-ul comunității Banometru și ai acces la informații și resurse utile, care îți îmbogățesc percepția despre bani și te ajută în viața de zi cu zi.

Introdu mai jos adresa ta de e-mail pe care o vom prelucra conform detaliilor de aici.