Cum să câștigi mai mulți bani. Idei de creștere a veniturilor

“Cum îmi pot crește veniturile?” Este o întrebare pe care ne-o punem mulți dintre noi, mai ales în această perioadă cu scumpiri pe toate planurile și o inflație ridicată. Spre deosebire de reducerea cheltuielilor, care poate fi făcută doar până la un anumit punct (tot trebuie să mănânci ceva și să ai un loc unde să dormi), posibilitatea de creștere a veniturilor este, practic, nelimitată.

Dacă te-ai decis să-ți crești veniturile, dar nu știi de unde să începi, acest articol este pentru tine! În prima parte vorbim despre ce întrebări să-ți pui, iar în a doua parte îți oferim idei concrete pentru a câștiga mai bine, venite direct de la membrii Comunității Banometru, cărora le mulțumim pentru împărtășire.

Cum poți să câștigi mai mulți bani?

Indiferent că ești angajat(ă), antreprenor sau freelancer, banii pe care îi câștigi sunt ceea ce primești la schimb pentru valoarea pe care o oferi altor oameni prin activitatea ta. Așadar, dacă vrei să-ți crești veniturile pe termen lung, trebuie să descoperi cum poți aduce mai multă valoare prin munca ta

Pentru a face acest lucru, e important:

  1. Să înțelegi cât mai bine nevoile/ dorințele oamenilor cu care lucrezi, ca să poți avea o contribuție semnificativă. 
  2. Să-ți cunoști abilitățile și valoarea lor, să le dezvolți sau să deprinzi altele noi. 

Nevoile clienților pot fi, de exemplu, de a beneficia de un pachet complet de servicii pentru evenimente (sonorizare, pe lângă foto-video), un timp mai scurt de livrare sau articole de calitate, optimizate SEO. Ca să poți livra aceste elemente, poate e nevoie să faci un curs de SEO sau să ai un sistem mai bun de gestionare a timpului de lucru și a sarcinilor.

Poți să-ți crești veniturile pe termen lung, dar și pe termen scurt, prin activități sau colaborări punctuale, în special dacă ai un obiectiv îndrăzneț de economisire sau treci printr-o perioadă mai dificilă și ai nevoie urgentă de bani (ți s-a redus salariul sau chiar ți-ai pierdut locul de muncă).