Elena Dobre - Profil de coach

Pe lângă cursuri de educație financiară, la Banometru îți oferim coaching financiar prin care ai acces la suport 100% gratuit și personalizat pe drumul tău spre sănătate financiară. Astfel poți dezvolta mai repede și mai ușor obiceiuri bune în relația cu banii.

Ca să știi cine îți va fi alături în acest proces, ne-am gândit să-ți prezentăm coachii Banometru. Astăzi te invităm să o cunoști pe Elena Dobre, prin intermediul mini-interviului de mai jos!

Povestește-ne pe scurt despre tine și la ce te pricepi 

Sunt Elena, consultant în comunicare și coach în Banometru. Îmi place să lucrez cu oamenii și să contribui la procesul lor de evoluție personală și profesională.

Am lucrat timp de șapte ani în companii diverse - de la start-up, la multinațională și agenție de comunicare și PR și am fost dintotdeauna interesată de dezvoltarea mea personală. M-au atras training-ul și coaching-ul încă de când începeam să devin autonomă în rolul de specialist în marketing și comunicare pe care îl aveam în cadrul companiilor. Astăzi, mă bucur că am ajuns să practic ceva care mă pasionează și sunt nerăbdătoare să descopăr ce îmi va aduce acest nou rol în viața mea.

Când ai început să fii interesat(ă) de sănătatea financiară? 

În urmă cu trei ani. Deşi trăiam confortabil, nu aveam deloc economii. Mă simţeam în siguranţă, dar mă gândeam frecvent la cum ar fi să nu mai locuiesc într-o casă pentru care nu plăteam chirie sau rată. Am început atunci să îmi caut propria-mi plasă de siguranţă, dar nu am găsit decât un hău. Am început să citesc şi să lucrez cu un coach din Banometru.

Cum ai depășit un moment financiar dificil și ce rol a jucat Banometru în acest proces?

În urma celor patru ședințe, am reușit să îmi fac obiceiul de a-mi crea un buget lunar și să economisesc pentru prima dată în viață. A urmat o perioadă de educație, în care am participat la atelierele Banometru, fie în format fizic, fie online și am continuat să caut soluții pentru a face o schimbare.

În tot acest timp, mi-am dat seama că îmi doresc să devin coach, iar momentul decisiv a fost decizia de a lucra cu cineva timp de trei luni. Faptul că dedicam săptămânal câte o oră pentru întâlnirea propriu-zisă și alte două-trei ore pentru a lucra la obiectivul meu m-a ajutat să îmi canalizez energia acolo unde contează și să rămân concentrată pe ce îmi doream să fac.

Atunci când am început să lucrez pe cont propriu, m-a ajutat foarte mult fondul de siguranță pe care mi-l creasem. Mi-a oferit liniștea necesară ca să mă pot concentra pe a-mi găsi primii clienți și a începe să lucrez la noile proiecte fără a pune presiune suplimentară într-o perioadă oricum dificilă din punct de vedere emoțional.

Ce înseamnă coachingul financiar, pentru tine? Cum l-ai descrie cuiva care nu știe despre ce e vorba?

Coachingul financiar este o ca o plimbare prin parc cu un prieten în care ai încredere. În coaching, deşi vorbeşti cu un străin, spaţiul în care se desfăşoară conversaţia este unul sigur, iar ceea ce împărtăşeşti cu coach-ul tău rămâne confidenţial. Aşa cum şi unui prieten îi spui ce te doare pe suflet, şi în coaching e important să fii onest. Doar din acest punct poţi începe să lucrezi cu adevărat la îmbunătăţirea situaţiei tale financiare.

Coach-ul poate deveni prietenul bun cu care te plimbi prin parc doar dacă îl dai voie să afle lucruri despre tine.

Cum susții oameni pentru care ești coach? Cum decurge o sesiune de coaching cu tine?

Pentru mine, relaţiile cu oamenii pe care îi întâlnesc sunt foarte importante. Dacă reuşesc să stabilesc contact cu cei cu care lucrez, rezultatele apar încă de la prima şedinţă. Am nevoie ca oamenii să aibă încredere să îmi vorbească deschis despre viaţa lor şi despre situaţia financiară.

Cum te încarci cu energie? Ce îți aduce bucurie?

Ideile bune, podcasturile, cărţile, natura, să stau printre prieteni, să merg în muzee şi galerii de artă, să pictez pe pereţi, pe uşi sau pe obiecte de mobilier, cafeaua specialty, plantele, animalele de companie ale altor oameni, creativitatea și dansul.

Care sunt super-puterile tale?

Răbdarea, empatia şi calmul.

3 recomandări pentru cineva care vrea să aibă o relație mai bună cu banii.

  1. Să se uite cu sinceritate la situaţia actuală
  2. Să ia decizia de a face o schimbare
  3. Să apeleze la ajutor specializat pentru a-i susţine în demersul lor

Rezervă-ți o sesiune gratuită de coaching financiar și hai să lucrăm împreună la realizarea obiectivelor tale!



img
img

Abonează-te la newsletter-ul comunității Banometru și ai acces la informații și resurse utile, care îți îmbogățesc percepția despre bani și te ajută în viața de zi cu zi.

Introdu mai jos adresa ta de e-mail pe care o vom prelucra conform detaliilor de aici.