Gina Burlacu

Gina Burlacu

Povestește-ne pe scurt despre tine și la ce te pricepi

Sunt Gina, un om obișnuit dar cu povești extraordinare!
Sunt de profesie economist, specializată în finanțe-bănci. Activez în Galați, la o firmă cu profil electric în cadrul Serviciului Proiectare. Și cum nicio zi nu este la fel, provocări sunt la tot pasul, deoarece domeniul este foarte vast.

Când ai început să fii interesat(ă) de sănătatea financiară?

Într-o oarecare formă și măsură, sănătatea financiară a făcut parte din viața mea dintotdeauna. Pe parcursul vieții, mi-am dat seama cum pot să o gestionez. Am întâlnit oameni, lucruri, care m-au schimbat și am luat decizii mai bune sau mai puțin bune. Anumite evenimente din viață m-au dezechilibrat emoțional și financiar. Și a fost momentul când am descoperit din întâmplare Banometru. Un colac de salvare de care m-am prins, ca ”înecatul de un fir de pai.”

Călătoria către sănătate financiară înseamnă de fapt că pleci din punctul A și ajungi în punctul B. Nu este un drum lin, ci chiar anevoios. Mi-a trebuit curaj prima dată să mă înscriu la o ședință de coaching gratuită la Banometru. Și a fost cu noroc, chiar dacă eram convinsă că nu se putea schimba nimic. Matematic vorbind, toate erau cu minus. Poate contează în viață: locul?, oamenii cu care interacționezi? timpul?  
Oricum ar fi, am fost o norocoasă, pentru că nu aș fi reușit singură. Au fost ședințe de construire, descoperire și planificare. Toate făcute cu blândețe și fermitate, în același timp. Importantă a fost colaborarea dintre noi doi, și conexiunea făcută de către coach.
Mulțumesc cu recunoștință pentru implicare! Și mulțumesc oamenilor dragi din Comunitatea Banometru, pentru că acceptând și respectând o disciplină financiară, pot să zâmbesc acum. Iar motivația supremă a mea, este de a întoarce binele primit! Bine faci, bine găsești!

Cum ai depășit un moment financiar dificil și ce rol a jucat Banometru în acest proces?

Destul de greu, și în timp. Lucrurile nu se repară peste noapte. E nevoie de sacrificii, schimbare de mentalitate și multă disciplină financiară. Am fost dispusă să ies din zona mea de confort, care chiar dacă nu era plăcută, m-a obligat să îmi depășesc  fricile, să privesc realitatea. Acum, pot să spun că orice decizie financiară o trec prin filtrul rațiunii, respectând principiul croitorului: “Măsori de 7 ori și tai o dată!”

Oamenii frumoși de la Banometru mi-au dăruit ceva esenţial – o pârghie pentru echilibrul meu.Și pentru că mi-au oferit ocazia și încrederea că pot să mă descopăr, înseamnă că nu e imposibil și pot să daruiesc și eu, exact ce am primit.
Aşa se face că am ajuns colegi și am primit șansa să învăț lucruri cât se poate de concrete împărtășite de Silvia, Corneliu, Oana, cu multă bucurie și fără judecată. Site-ul Banometru pune la dispoziție o întreagă diversitate de articole, filmulețe, resurse, pentru tot ce înseamnă o viață liniștită dpdv financiar. Și nu în ultimul rând, Comunitatea Banometru este locul unde poți urmări informații cât mai diverse, ateliere gratuite, toate pentru o educație financiară cât mai bună.


Ce înseamnă coachingul financiar pentru tine? 

Pentru mine, înseamnă un mare ECHILIBRU.
Sunt fericită cu ceea ce fac, și astfel am o pace interioară. L-aș descrie ca o balanță sufletească, care poate aduce liniște și bunăstare. Omul aici își poate descoperi abilități pe care nici nu ar fi crezut că le are, cu ajutorul cărora poate avea încredere pentru a materializa diferite realizări, importante pentru sine.

Cum susții oamenii pentru care ești coach? 

Cu blândețe și înțelegere , dar și cu fermitate, pentru a depăși momentele de criză. Sesiunile de coaching sunt personalizate, presărate cu întrebări la care persoana să își răspundă singură. Încerc cât pot de mult să o fac să înțeleagă cum să-și asume responsabilitatea pentru schimbările care îi vor aduce alte perspective.
Consider că asumarea responsabilității este primul pas pentru evoluție. Participarea la toate acțiunile gratuite de la Banometru : webinarii, ateliere, cursuri, poate să  aducă foarte multe beneficii. Mă bucur foarte mult când o persoană se îndreaptă către Banometru și găsește un partener neutru cu care are un limbaj comun astfel încât să se descopere și să afle unele variante, să genereze o continuitate.
Întâlnirile de coaching aș putea spune că au adus și pentru mine multă învățare, experiență și schimbări.

Cum te încarci cu energie? Ce îți aduce bucurie?

Relațiile cu oamenii. Mă bucur de ceea ce fac și de ceea ce las în urma mea. Familia este cea mai mare bucurie a mea.

Care sunt super-puterile tale?

Accept provocările și acționez. Am reușit să înving Frica!

Trei recomandări pentru cineva care vrea să aibă o relație mai bună cu banii.
1.    Să se împrietenească cu banii.
2.    Să își prețuiască valoarea și munca prestată.
3.    Sa nu își vândă timpul pentru bani.
4.    Să fii bogat? Grea întrebare? Sau greu răspuns? 

img
img

Abonează-te la newsletter-ul comunității Banometru și ai acces la informații și resurse utile, care îți îmbogățesc percepția despre bani și te ajută în viața de zi cu zi.

Introdu mai jos adresa ta de e-mail pe care o vom prelucra conform detaliilor de aici.