9 motive să apelezi la o comunitate pentru sănătate financiară

“Dacă vrei să ajungi repede, mergi singur. Dacă vrei să ajungi departe, mergeți împreună.” (proverb african)

Banii sunt o parte nelipsită din viața noastră, chiar și atunci când nu vorbim despre ei direct. Și, să fim serioși, cel mai des alegem să nu aducem subiectul acesta spinos și incomod în discuție. Fie că este vorba de rușine, de presiune, frică, incertitudine sau dorință.

Și tocmai pentru că știm asta, ne-am dorit să creăm un spațiu în care adoptarea comportamentelor financiare sănătoase să fie sprijinită de energia mai multor oameni cu aceleași interese și obiective. Este mai ușor să facem schimbări importante când suntem înconjurați de oameni care ne susțin.
Comunitatea Banometru a început să prindă formă în 2020, prin ateliere de educație financiară și dezvoltare personală. Apoi, totul s-a schimbat odată cu venirea pandemiei și ne-am mutat în online, iar în prezent am adunat peste 9.000 de oameni pe facebook, care se sprijină reciproc în (re)dobândirea sănătății lor financiare. Visul nostru de a oferi un spațiu de învățare continuă a devenit realitate!

Și îți mulțumim ție că ai ales să fii alături de noi! Iar dacă dintr-un motiv sau altul încă nu ești parte din comunitatea de pe Facebook, Instagram, Youtube, Linkedin și nici nu ești abonat(ă) la newsletter-ul nostru, ce mai aștepți?!

Apartenența la o comunitate online poate oferi numeroase beneficii, în special în ceea ce privește sprijinul pentru sănătatea financiară.

Nu ne crezi pe cuvânt? Citește lista de mai jos și spune-ne la final ce părere ai. Sau și mai bine, dă de veste celor dragi ție și invită-i și pe ei în Comunitatea Banometru!

  1. Acces la sfaturile experților

Banometru este susținut de o echipă de specialiști independenți, care sunt dedicați ajutării membrilor comunității să își îmbunătățească sănătatea financiară. Și mai important, coachii noștri au trecut la rândul lor prin program, depășind propriile provocări financiare. Dacă vrei să înțelegi mai bine cine sunt aceste persoane, citește aici. Iar tu ca membru, ai acces la expertiza lor și le poți adresa întrebări, cere sfaturi și primi recomandări personalizate, în afara ședințelor de coaching gratuite.

  1. Sprijinul comunității

Apartenența la o comunitate online înseamnă că nu ești singur(ă) în călătoria ta financiară. Te poți conecta și poți colabora cu oameni care lucrează și ei la propria stabilitate financiară, împărtășind experiențe și încurajându-vă reciproc pe parcurs. Iar ultimii 3 ani ne-au arătat cât de folositor ne poate fi sprijinul onest și lipsit de judecată: nu te mai simți singur(ă) în provocările pe care le trăiești în relație cu banii.

  1. Resurse gratuite

Banometru oferă o serie de resurse gratuite, inclusiv webinare și LIVE-uri cu experți invitați din diverse domenii, articole și instrumente, programe intensive de coaching de grup, toate concepute pentru a ajuta membrii să ia decizii mai bune cu banii lor, în cunoștință de cauză.

  1. Feedback personalizat

Echipa Banometru oferă feedback personalizat și întrebări de ghidaj tuturor membrilor care își împărtășesc obiectivele și provocările financiare cu noi, fie în privat sau direct în comentarii ori postări. Acest feedback te poate ajuta să-ți dai seama ce ai de îmbunătățit și să creezi un plan pentru a-ți atinge obiectivele.

  1. Oportunități de networking

Ca parte din comunitatea Banometru, ai acces la o rețea de profesioniști și alți membri care îți pot oferi oportunități de angajare/ colaborare/ învățare sau parteneriate. Cel mai ușor și rapid învățăm unii de la alții, prin exemple personale și lucruri deja trăite.

  1. Actualizări oportune

Ești la curent cu cele mai recente știri și tendințe financiare din interiorul și din afara Banometru, astfel că poți face alegeri mai informate și sănătoase în plan financiar.

  1. Responsabilizare

Accesul la sănătatea ta financiară îți aparține. Dacă îți împărtășești obiectivele în mod public, față de comunitate, cresc șansele să-ți asumi responsabilitatea față de ele și să acționezi pentru a le îndeplini. Te încurajăm să ne spui despre progresul tău în cadrul comunității, ca să primești feedback și să rămâi motivat(ă) să mergi înainte, mai ales când este dificil.

  1. Stres redus

Stresul financiar are o influență negativă asupra sănătății tale mintale, pe lângă cea financiară. A fi parte din comunitatea Banometru poate ajuta la reducerea acestui stres prin furnizarea unui spațiu de susținere în care îți poți împărtăși îngrijorările și primești îndrumare. Chiar și în anonimat!

  1. Îmbunătățirea sănătății financiare

Nu în ultimul rând, apartenența la comunitatea Banometru va contribui atât direct, cât și indirect, la îmbunătățirea sănătății tale financiare. Toate punctele de mai sus adunate laolaltă sunt elemente care te ajută să evoluezi din punctul A în punctul B: prin informații concrete legate de educație financiară, prin exemple de așa NU și așa DA, venite direct de la cei care le-au experimentat, prin ponturi și idei creative de soluționare a provocărilor și dovezi reale că soluții tot timpul există.

BONUS
    10. Îți pui întrebări pe care altfel nu ai fi ajuns vreodată să ți le pui

Suntem renumiți pentru faptul că punem întrebări creative, poate inconfortabile uneori, dar cu adevărat puternice. Scopul acestora este să-ți faciliteze momentele de AHA!, să-ți provoace punctele de vedere, căci răspunsurile sunt deja la tine!

În concluzie, există numeroase beneficii ale apartenenței la o comunitate online axată pe sprijinul pentru sănătatea financiară, în special atunci când este atașată unei inițiative precum Banometru.

Cu acces la sfaturi de la experți, sprijinul autentic și uman al comunității, resurse gratuite, oportunități de networking și multe altele, membrii comunității Banometru au tot ce le trebuie pentru a-și îmbunătăți sănătatea financiară și pentru a-și atinge obiectivele.

Felicitări nouă tuturor pentru atingerea celor 9000 de membri - să creștem și să avem succes împreună în continuare!



img
img

Abonează-te la newsletter-ul comunității Banometru și ai acces la informații și resurse utile, care îți îmbogățesc percepția despre bani și te ajută în viața de zi cu zi.

Introdu mai jos adresa ta de e-mail pe care o vom prelucra conform detaliilor de aici.